Avem deosebita placere de a va invita la destindere si terapie de grup prin ras.
"Cred cu tot sufletul si bazat pe toata experienta mea profesionala de pana acum, in puterea vindecatoare a comediei. Cred ca abilitatea de a rade inteligent ramane cea mai dinamica forma de terapie pentru desprinderea din ghearele durerii, a tristetii si a stresului. Pentru mine, alaturi de credinta si educatie, rasul ramane cea mai placuta si pura forma de rezistenta si purificare a spiritului uman."
Comediantul nostru drag s-a nascut in orasul Arad, a crescut in Bacau si s-a stabilit in Bucuresti, imediat cu anul de incepere a facultatii.
A absolvit Facultatea de Instalatii din Bucuresti si isi aminteste cu mare placere de anii frumosi ai studentiei, ani care au insemnat inceputul carierei sale de comedian. Nu regreta nici o secunda ca a ales drumul profesiei de umorist si ramane deplin recunoscator tuturor celor care i-au daruit inspiratie si ajutor de-a lungul acestei calatorii de viata, atat din tara cat si din strainatate.
Dupa nenumarate spectacole de umor scrise si interpretate in peste 35 de ani de practicare a acestei meserii, ramane imaginea unui spirit liber ca artist si una din figurile cele mai originale si importante din comedia romaneasca. DOD, ramane artistul roman carismatic si elegant care a pus bazele stand-up-ului romanesc atat inainte cat si dupa anii 1990.
Mereu talentul si prestatiile sale profesionale fiind masura ineditului si promovarii unui umor complex de mare finete si adancime. Prin comedia acestui mare artist popular se invata arta umorului inteligent, curat si savoarea naturaletii.
De la an la an, ne dorim un Targ de Craciun mai reusit, cu producatori si comercianti de calitate, cu produse sanatoase, de calitate, autentice, creative.
Targul de Craciun Tulcea 2024 va avea loc in Piata Civica, in perioada 29.11.2024 – 07.01.2025, fiind organizat de S.C. Agropiete S.A. si Primaria Municipiului Tulcea.
Piata Civica va fi iluminata festiv, iar atmosfera va fi animata cu diverse evenimente specifice sarbatorilor de iarna – concerte, spectacole de colinde si alte surprize ce vor avea loc pe toata perioada Targului.
Spargatorul de nuci e o poveste nemuritoare, ce ii va purta pe cei mici prin lumea magica si aproape uitata a istoriilor cu printi si printese, regi si animale vorbitoare. Spectacolul propune o combinatie inedita de arta actoriceasca, elemente de papuserie si momente muzicale ce va reusi cu sigranta sa tina viu interesul celor mici, dar nu in ultimul rand sa le explice importanta promisiunulor facute si a prieteniei.
Copiii pot dansa si canta alaturi de actorii din spectacol , iar pentru ca cei mici sunt parte a scenariului, li se pun adesea intrebari si li se cere implicarea in spectacol.
Va asteptam sa pasim impreuna in globul liric si cristalin, pentru a descoperi povestea , si sa petreceti o zi magica impreuna cu toata familia!
Durata spectacolului: 60 minute
Scenariul: Ana Cucu-Popescu
Muzica : Viorel Burlacu
Regia : Ion Ambrosi
Coregrafia : Rares-Andrei Valea
Scenografie : Florin Suciu
Producator: Compania de Evenimente Funtasticii
Spectacol pentru audienta +3
Locatia: Teatrul Jean Bart Tulcea
Data: VINERI 29 NOIEMBRIE 2024, ora 16:30 & 18:30
Biletele se gasesc online pe IaBilet.ro si Ticketstore.ro sau la sala inainte de eveniment in functie de disponibilitate.
IMPORTANT:
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet doar copiii intre 1-18 luni au acces gratuit (insa nu au loc asigurat).
Accesul minorilor (0-18 ani) in locatia evenimentului se face doar insotiti de minim un adult (parinte sau tutore legal).
Accesul in locatia evenimentului se face cu aproximativ 20 de minute inainte de inceperea spectacolului. Va rugam nu intarziati!
Persoanele care ajung dupa inceperea spectacolului, au acces in sala, dar isi pierd locurile si vor putea ocupa loc, dar in limita scaunelor ramase libere.
Anunțăm cu mare bucurie cea de-a 6-a ediție de Iarmaroc Design Fair - târgul creatorilor și micilor antreprenori locali din Tulcea! Vă așteptăm între 13-15 Decembrie în galeriile Muzeul de Artă și Casa Avramide Tulcea pentru a descoperi creații și produse minunate realizate cu multă pasiune în comunitatea locală!
Pe lângă voia bună și atmosfera plină de culoare cu care v-am obișnuit, vă așteptăm și de această dată cu produse numai bune de pus sub brad pentru toți cei dragi, printre care:
Nu rata vizionarea in premiera a filmului „ENESCU, jupuit de viu”, regizat de Toma Enache, o poveste captivanta despre geniu, iubire, sacrificiu si muzica nemuritoare!
La finalul proiectiei, vei avea sansa de a-i adresa regizorului intrebari legate de acest extraordinar film. Lasa-te purtat intr-o calatorie emotionanta prin viata tumultuoasa a marelui compozitor George Enescu, pentru a fi martor la o iubire sfasietoare, la sacrificiile facute pentru arta si la relatiile complexe care i-au influentat creatia.
De ce sa nu ratezi acest film?
Interpretare de exceptie: actorii aduc la viata personaje memorabile, imprimandu-le stari care te vor tine cu sufletul la gura
Poveste autentica: bazat pe fapte reale, filmul ofera o perspectiva profunda asupra vietii si operei lui Enescu
Muzica sublima: coloana sonora include capodoperele lui Enescu, interpretate magistral, dar si muzica originala.
Nu rata premierele de gala din peste 30 de orase din Romania! Verifica programul si rezerva biletele acum, pentru a te bucura de o experienta cinematografica memorabila!
Invita-ti prietenii si familia sa descopere povestea unui geniu, care a lasat o amprenta de nesters in istoria muzicii clasice universale.
Lista completa cu data si locatia fiecarei premiere de gala este postata pe paginile de Facebook si Instagram ale filmului. Verifica lista si nu rata singura sansa de a viziona filmul „ENESCU, jupuit de viu" in orasul tau!
Highlights
Toma Enache, regizorul filmului „ENESCU, jupuit de viu" fost recent distins cu „Premio Cultura” in cadrul evenimentului cultural „Leoni, Gattopardi di Sicilia”, organizat la Palazzo Dona dalle Rose din Venetia.
Productia este nominalizata la castigarea trofeului pentru muzica originala de film (semnata de Sebastian Androne Nakanishi), la International Sound&Film Music Festival din Croatia, unul dintre primele trei cele mai importante festivaluri de acest gen din lume.
In 26 octombrie filmul va avea premiera internationala la Harmony Gold Theatre din Los Angeles, fiind in selectia oficiala a Festivalului de Film ARPA, aflata la cea de-a 27-a editie.
Regizorul Toma Enache: „Acest film isi propune sa aduca in prim-plan nu doar genialitatea compozitorului George Enescu, ci si latura umana a acestuia. Sper ca prin aceasta productie, sa aducem publicul mai aproape de sufletul lui Enescu si sa-l facem iubit asa cum merita. Dincolo de compozitorul de geniu, este omul Enescu, pe care publicul poate sa-l descopere in acest film. Sper ca filmul nostru sa contribuie la imblanzirea unora dintre semeni, lucru pe care Enescu dorea sa-l faca, prin muzica lui. Poate nu doar sa-i imblanzeasca, ci si sa-i faca sa-l iubeasca asa cum merita.” (Toma Enache)
Filmul beneficiaza de o distributie remarcabila, cu Mircea Dragoman in rolul lui George Enescu si Theodora Sandu in rolul Printesei Maruca, alaturi de actori cunoscuti precum Cezara Dafinescu, Manuela Harabor, Adrian Titieni, Cristian Sofron, Kira Hagi, Pavel Ulici, Filip Ristovski, Erica Moldovan, Codrin Danila si regretatul Constantin Codrescu.
Costumele sunt create de italianul Stefano Nicolao, celebru pentru munca sa la productii premiate cu Oscar, iar muzica reuneste opere ale lui George Enescu si compozitii originale semnate de Sebastian Androne-Nakanishi, desemnat „Compozitorul Anului 2022” la International Classical Music Awards.
Coloana sonora este interpretata de Orchestra Nationala a Frantei, sub bagheta Maestrului Cristian Macelaru, director artistic al Festivalului George Enescu si de Orchestra Nationala Radio din Romania, condusa de Maestrul Horia Andreescu. De asemenea, violonistul Alexandru Tomescu adauga o nota distincta acestei productii sonore. Ca element inedit, coloana sonora include si un fragment muzical original, interpretat de George Enescu la vioara si Dinu Lipatti la pian.
CRONICA DE FILM/ Review film
ENESCU, jupuit de viu
Criticul Gustavo Coletti pentru Times of Cinema :
"Cand am terminat de vizionat 'ENESCU, jupuit de viu' am cautat imediat biografia, nu a lui Enescu, ci a regizorului Toma Enache, pentru ca am fost surprins de calitatea filmului. Cred ca l-am inteles in sfarsit pe George Enescu, dupa ce am urmarit cele doua ore de film. Toma Enache a regizat patru lungmetraje, incepand cu 2013 si a pus in scena multe piese de teatru in Bucuresti. A fost mereu apreciat pentru calitatea proiectelor sale.
Genericul filmului este fascinant din punct de vedere vizual. Statui care se descompun ca reprezentari ale unei tragedii ce se prefigureaza. Am avut acces la Enescu, prin intermediul regizorului: violonist si compozitor stralucit, care planuieste sa compuna o opera, indragostit de o printesa casatorita, care este si mama. O poveste adevarata, foarte aproape de fictiune.
Mi-a placut foarte mult reconstituirea unei perioade fascinante, caci vorbim de primii ani ai secolului al XX-lea, mai ales in Romania. Atentia la detalii in privinta costumelor si scenografiei nu trece neobservata, iar momentele cele mai intense genereaza un vibe eclectic intre cinema si teatru, au stralucirea unor explozii, parand uneori supranaturale.
Este greu de gasit in cinematografia moderna atat de mult respect pentru spiritul naratiunilor clasice. Stilul si atmosfera filmului ne amintesc de marii maestri ai cinematografiei italiene sau germane. Toma Enache nu face compromisuri in cautarea excelentei.
Jocul actorilor este bun, dar prezenta regizorala se simte in fiecare clipa. Pe alocuri, luminile alese impecabil si miscarile camerei ne duc cu gandul la superproductii”.
INSTRUMENTISTI DIN DOUA ORCHESTRE CELEBRE DIN EUROPA
ORCHESTRA DI TEATRO D’OPERA ITALIANA, una dintre cele mai celebre orchestre din Europa a fost aplaudata pe marile scene de opera si filarmonice din toata lumea. Este deajuns sa amintim cateva scene de traditie: Brucknerhaus Linz (Filarmonica din Linz), Bregenz Festspielhaus (Filarmonica din Bregenz), Brunnenhof der Residenz Munchen (Palatul Imperial din Munchen),Palatul Hofburg din Viena, Stadthalle Viena, Meistersingershalle Nurnberg, Kasemattenbuehne Graz, etc.
Recunoasterea orchestrei este data si de colaborarile cu mari nume ale liricii mondiale, solisti si dirijori de la Arena din Verona, Teatrul Scala din Milano, Teatrul de Opera din Roma, Opera de Stat din Viena, etc.
Membrilor Orchestrei di Teatro D’opera Italiana li se alatura si artisti instrumentisti din ORCHESTRA OPEREI VOX, cunoscuta si apreciata la nivel national si international. Este un concept nou in Romania cand artisti instrumentisti din doua orchestre de prim rang din Europa isi dau mana pentru a oferi publicului seri memorabile si experiente muzicale unice.
De altfel, cele doua orchestre, au fost invitate anul acesta la cel mai mare festival de opera din Asia, “Borneo Opera Festival” in calitate de orchestre oficiale, chiar de catre guvernul din Malaezia.
DIRIJOR ROMAN CU RECUNOASTERE INTERNATIONALA SI SOLIST VIOLONIST INVITAT PE TOATE MARILE SCENE ALE LUMII
Conducerea muzicala a spectacolului va fi asigurata de tanarul dirijor si solist violinist BOGDAN COSTACHE si, astfel, solistii si instrumentistii invitati din Viena,Italia, Elvetia ,Germania, vor evolua sub bagheta unuia dintre cei mai talentati conducatori de orchestra ai tinerei generatii, nascut in Romania! Prezenta lui BOGDAN COSTACHE in programul REGALULUI VIENEZ din acest an se datoreaza dumneavoastra, publicului spectator care il indragiti deja atat de mult si v-ati aratat impresionati de prestatia lui, dorindu-va sa-l revedeti cat mai curand. Astfel, spectacolul va fi unul interactiv, dirijat “cu vioara in mana” dupa modelul lui JOHANN STRAUSS sau, mai nou, al lui ANDRE RIEU.
Ca si in spectacolul „Trei 3 Tenori Italieni” in care v-ati bucurat de frumoasele piese cantate la vioara de BOGDAN COSTACHE si in REGALUL VIENEZ v-am pregatit multe surprize solistice interpretate la vioara, alaturi de orchestra, de BOGDAN!
SPECTACOLUL VA FI DESAVARSIT DE CORUL SI BALETUL OPEREI VOX
Membrilor orchestrei li se adauga ANSAMBLUL DE BALET AL OPEREI VOX cu momentele mult asteptate de valsuri, polci, can-can, intr-o coregrafie efervescenta si antrenanta, astfel incat veti fi poftiti la dans de insasi orchestrele noastre si balerinii nostri, prin celebrul “Alles Walzer!”
Frumoasele Colinde si Cantece de Craciun vor straluci si prin vocile CORULUI OPEREI VOX. Si in acest an va veti bucura si de colindele noastre traditionale romanesti.
Atmosfera si spiritul vienez va vor cuceri inca de la intrarea in sala de spectacol si va vor ramane in suflet ca o amintire vie pentru Craciunul si Anul Nou ce vor urma. Daca nu puteti ajunge la concertele de Craciun si Anul Nou de la Viena, aducem noi spiritul vienez in orasul dumneavoastra prin cele mai frumoase capodopere muzicale vieneze ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman si multe, multe alte surprize muzicale si coregrafice.
Solistii invitati din Austria, Italia si Elvetia vor fi prezetati in urmatoarele saptamani, asa incat surprizele sa se tina lant!
In fiecare an va surprindem cu un nou repertoriu, noi invitati speciali si coregrafii spectaculoase astfel incat fiecare REGAL VIENEZ sa ramana unul memorabil!