Vrei sa promovezi un eveniment? Vrei sa publici un comunicat de presa relevant unui eveniment din judetul Tulcea? Trimite toate detaliile evenimentului pe contact@evenimente-tulcea.ro.
IMPORTANT: Evenimentele trimise trebuie sa contina imagine, detalii despre locatie, data, ora, pret bilet + descriere. Dupa eveniment puteti trimite poze.
Locatie: Casa Avramide, Tulcea
Vizualizari: 771
Casa Avramide va invita incepand ora 19:00 la Suetele Avramizilor cu tema „Inevitabil...Paunescu”
Distribuie acest eveniment cunostintelor!
Vrei sa promovezi un eveniment? Vrei sa publici un comunicat de presa relevant unui eveniment din judetul Tulcea? Trimite toate detaliile evenimentului pe contact@evenimente-tulcea.ro.
IMPORTANT: Evenimentele trimise trebuie sa contina imagine, detalii despre locatie, data, ora, pret bilet + descriere. Dupa eveniment puteti trimite poze.
Te-ar putea interesa si evenimentele de mai jos.
Muzeul de Istorie si Arheologie, Tulcea
Pe 17 mai, muzeele din Tulcea isi deschid portile intr-o seara speciala dedicata culturii, istoriei si artei. Va invitam sa descoperiti expozitii fascinante, activitati interactive si experiente unice, intr-un traseu cultural care imbina trecutul cu prezentul!
Obiectivele muzeale din cadrul Institutului de Cercetari Eco-muzeale „Gavrila Simion” Tulcea vor fi deschise publicului larg in intervalul orar 17:00 – 22:00 (ultima intrare)
Tema din acest an: „Mai aproape de oameni intr-o noapte de mai”
Iata ce veti putea vizita:
Muzeul de Istorie si Arheologie Tulcea
Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii
Muzeul de Etnografie si Arta Populara Tulcea
Muzeul de Arta Tulcea
Casa Avramide
Noaptea Muzeelor la Tulcea este parte a evenimentului national organizat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, sub egida Ministerului Culturii.
Va asteptam cu portile deschise si expozitiile pregatite!
Casa Avramide Tulcea, Tulcea
Institutul de Cercetari Eco-muzeale „Gavrila Simion” Tulcea deschide expozitia de costume „Ocolul pamantului in 80 de zile” luni, 12 mai de la ora 15:30, la parterul Casei Avramide.
Piesele vestimentare expuse provin din colectia regretatei Adina Nanu (1927 – 2021), critic si istoric de arta, autoarea singurei istorii a costumului publicata in Romania. Expozitia ajunge la Tulcea multumita curatoarelor Prof. univ. dr. Unda Popp (UNArte) si Prof. univ. dr. Ana Stanciu (UNATC).
Costumele expuse la parterul Casei Avramide recreeaza atat personajele romanului– misteriosul gentleman Phileas Fogg, servitorul sau Passepartout, Auda, femeia pe care cei doi o salveaza de la moarte si detectivul Fix – cat si vestimentatia oamenilor din tarile parcurse in calatoria imaginata de Jules Verne.
Deschiderea acestei expozitii va fi urmata imediat de o alta, ce o completeaza in mod neasteptat, la demisolul Casei Avramide, iar accesul publicului va fi gratuit in timpul vernisajelor.
Ambele expozitii raman deschise pana la finalul lunii iunie 2025, si vor putea fi vizitate de marti pana duminica, intre 9:00 si 17:00 (ultima intrare, 16:30). Pretul biletelor este de 10, respectiv 5 lei pentru pensionari, elevi si studenti.
Muzeul de Arta, Tulcea
Mihaela Ion susţine sâmbătă, 29 martie 2025, de la ora 12.00 la ora 14.00, la Muzeul de Artă Tulcea, prelegerea introductivă în arta contemporană din România. Prelegerea este gratuită şi este dedicată unui public de peste 15 ani, public capabil să perceapă conceptele prezentate şi analizate.
Printre tematicile prezentate sunt atât artiştii şi artistele cele mai importante din mediul vizual românesc, galeriile de artă, proiectele flagship pentru statusul artei contemporane, dar şi evenimentele de profil cum sunt târgurile de artă care schimbă statusul actual pentru artă. În cadrul prelegerii sunt definite şi mecanismele artei contemporane, de la curator, la manageri culturali, mediatori, galerişti, critici şi comentatori de artă, consignatori de artă, spaţiile de consum de cultură şi publicul.
Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks" , "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs".
Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici (AFCN, OAR, Centrul de Proiecte Timişoara) şi privaţi (Apexart New York). Redactează în mod constant articole interdisciplinare, cu subiecte precum sfârşitul artei, patrimoniul cultural mobil şi imobil, statusul artei contemporane, teorii cromatice, pentru reviste de specialitate catalogate ISI, BDI, actualmente având peste 80 de materiale academice publicate în calitate de autor sau co-autor. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate.
Din 2023, este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. Din 2024, alături de AICA a început seria de podcasturi cu manageri culturali, curatori, comentatori de artă internaţionale, AICA Podcast.
https://mihaelaion.com/